Tweede bijeenkomst Young NVG&G

Op maandag 3 februari 2020 vond de tweede bijeenkomst plaats van Young NVG&G in Nijmegen, georganiseerd door Aranka en Ilona. De Young NVG&G is een laagdrempelig, verbindend netwerk voor onderzoekers die nog relatief vroeg in hun carrière staan. Tijdens de bijeenkomsten staat de uitwisseling van (wetenschappelijke) kennis en (promotie-)ervaringen in een informele setting centraal.

We waren met een mooi aantal van 10 personen. Na een kennismakingsrondje werd er gezellige muziek opgezet en werden de kleurpotloden over de tafels verspreid voor de eerste activiteit “Draw Your Own Research”. Na het kleuren kreeg iedereen de tijd om zijn/haar tekening en onderzoek te presenteren. Door de verschillende invalshoeken kwamen we tot interessante discussies en een mooie uitwisseling van ideeën . Zie hier een collage van onze tekeningen!

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst werd besproken wat de behoeften en mogelijkheden zijn binnen het netwerk, en welke stappen we in de toekomst kunnen zetten om een platform te creëren met een wetenschappelijke kennisagenda rondom gender en gezondheid. In het najaar 2020 zal de derde bijeenkomst georganiseerd worden in Amsterdam, waar de discussie over het toekomstperspectief van Young NVG&G zal worden voortgezet.