Peter Lucassen

dr. Peter Lucassen

Peter Lucassen is huisarts (gepensioneerd sinds 1 januari 2018) en senior onderzoeker van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboud UMC in Nijmegen.

Peter studeerde van 1970-1978 geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na enkele wisselassistentschappen en de huisartsopleiding vestigde hij zich als huisarts in een groepspraktijk in Bakel waar hij tot 2000 fulltime werkte. Vanaf 2000 combineerde Peter het praktijkwerk met wetenschappelijk onderzoek aan het Radboud UMC en werkte hij parttime als huisarts in dezelfde praktijk in Bakel.

In 1999 promoveerde hij op het onderwerp ‘Excessief huilen bij zuigelingen’ aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Vanaf 2000 werkt hij aanvankelijk 1 dag en later 2 dagen per week als senior onderzoeker aan de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde met als aandachtsgebied mental health. Binnen dit veld richt hij zich vooral op somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK), depressie en kwalitatief onderzoek. Hij is redactielid geweest van Huisarts en Wetenschap, was lid van de NHG-Autorisatiecommissie en hij heeft bijgedragen aan diverse NHG-Standaarden.

Binnen dit project zal hij zich voornamelijk bezighouden met kwalitatief onderzoek naar genderverschillen bij patiënten met veelvoorkomende lichamelijke klachten in hun perspectief op het medische traject.

Contact: peter.lucassen[at]radboudumc.nl

Persoonlijke pagina: https://www.researchgate.net/profile/Peter_Lucassen