Groningse Oude Wijvenkoek

Dinsdag 19 juni 2018 kwamen de projectleden samen voor de derde bijeenkomst. Deze bijeenkomst was extra speciaal door de aanwezigheid van vier patiënten uit het patiëntenpanel, die waren uitgenodigd om mee te denken over de onderzoeksopzet.

De middag begon met een workshop over wetenschappelijk onderzoek; welke onderzoeksdesigns bestaan er, welke kwaliteitseisen worden er gesteld aan het onderzoek en hoe trek je als onderzoeker de juiste conclusies? Over het trekken van de juiste conclusies schreef Monique een interessant BLOGG!

Over onze BLOGGs gesproken; onze projectleden volgden gisteren tevens een workshop blogs schrijven. Dus wees gewaarschuwd; onze BLOGGs worden nóg interessanter, geweldiger en fenomenaler!

De middag werd afgesloten met een presentatie van Tom en Ilona over de vier onderdelen van het project. De patiënten dachten zeer goed mee en stelden ons kritische vragen, waardoor we samen konden discussiëren over de meest geschikte aanpak van de verschillende stappen binnen het onderzoek. De komende maanden zal het patiëntenpanel tevens op de hoogte worden gehouden van de meest recente ontwikkelingen. Al met al was het een vruchtbare en prettige bijeenkomst!

Natuurlijk was er ook deze bijeenkomst weer een streekgerecht meegenomen. Judith stelde ons voor aan de oude wijvenkoek uit Groningen, die zo zacht is dat zelfs oude wijven zonder tanden deze koek kunnen eten. Met of zonder rozijnen, met of zonder boter; de flinke plak olwief viel goed in de smaak!

Aantal aanwezigen: 11

Aantal actiepunten: 6

Eindcijfer voor de Oude Wijvenkoek: M = 6.9, SD = 0.6.

“Zacht en kruidig, en meer dan genoeg plakken zodat we allemaal de versie met en zonder rozijnen konden proeven.”