Nieuws

Onder het kopje ‘Nieuws’ houden wij u op de hoogte van onze bijeenkomsten en de laatste updates.

Bijeenkomsten:

Groningse Oude Wijvenkoek (Derde projectbijeenkomst, 19 juni 2018)

Nijmeegs Marikenbrood (Tweede projectbijeenkomst, 13 maart 2018)

Twentse krentenwegge (Eerste projectbijeenkomst, 23 november 2017)

Updates:

Ons patiëntenpanel bestaat op dit moment uit zes personen. Dit is al hartstikke fijn, maar nog meer inbreng is altijd welkom! Kijk op onze pagina ‘Patiënten gezocht!’ voor een gedetailleerde beschrijving van de patiënten die wij zoeken voor in ons panel.

Streekspecialiteitenstatiek

De ‘geboorte’ van onze onderzoeksgroep werd tijdens de eerste bijeenkomst gevierd met een Twentse Krentenwegge, meegenomen door Tim. Voor de tweede bijeenkomst was Ilona nog snel even langs de stadsbakker in Nijmegen gefietst voor een Nimweegs Marikenbrood. In juni kwamen we voor een derde keer bijeen en genoten we van een Groningse Oude Wijvenkoek, meegebracht door Judith.

Om in de wetenschappelijke sfeer te blijven worden deze streekgerechten door het onderzoeksteam steeds beoordeeld met een cijfer, gebaseerd op presentatie, algemene smaakervaring, lekkerheid, verrassendheid en originaliteit.

Benieuwd naar onze cijfers voor de streekspecialiteiten? De statistieken en een samenvattend eindoordeel zijn terug te vinden op de pagina’s van bijeenkomst 1bijeenkomst 2, en bijeenkomst 3.