Nieuws

Onder het kopje ‘Nieuws’ houden wij u op de hoogte van onze bijeenkomsten en de laatste updates.

Wilt u als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwste BLOGGs, aankomende evenementen, recente activiteiten, verslagen van onze bijeenkomsten, andere updates en de voortgang van ons onderzoeksproject?

Dan kunt u zich aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief!

Streekspecialiteitenstatiek

De ‘geboorte’ van onze onderzoeksgroep werd tijdens de eerste bijeenkomst gevierd met een Twentse Krentenwegge, meegenomen door Tim. Voor de tweede bijeenkomst was Ilona nog snel even langs de stadsbakker in Nijmegen gefietst voor een Nimweegs Marikenbrood. Tijdens onze derde bijeenkomst genoten we van een Groningse Oude Wijvenkoek, meegebracht door Judith. Intussen zijn we al een aantal Bakelse appelkanjers, een trommel vol gemberkoekjes, en een Bossche koek verder!

Om in de wetenschappelijke sfeer te blijven worden deze streekgerechten door het onderzoeksteam steeds beoordeeld met een cijfer, gebaseerd op presentatie, algemene smaakervaring, lekkerheid, verrassendheid en originaliteit.

Benieuwd naar onze cijfers voor de streekspecialiteiten? De statistieken en een samenvattend eindoordeel zijn terug te vinden op de pagina’s van de bijeenkomsten onder het kopje ‘Nieuws’.