Monique Sturre

Mrs. Monique Sturre

Monique runt in het dagelijks leven haar eigen coachingsbureau in talentontwikkeling en vitaliteit. Dit coachingsbureau heeft ze opgezet enkele jaren na een re-integratie tweede spoor traject in 2009.

Monique is een voormalig SOLK patiënt (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten); negen jaar heeft ze klachten gehad. Inmiddels is Monique ruim vier jaar klachtenvrij. Tijdens haar ziekzijn heeft zij allerlei therapieën ondergaan, die soms wel enige tijd verlichting boden maar nooit tot structurele verbetering leidden. Hoewel ze heel graag wilde werken, lukte dat lang niet altijd. Een nieuwe huisarts verwees haar naar een psychosomatisch therapeut. Hoewel Monique daar aanvankelijk sceptisch over was, bleek de therapie – in combinatie met ergotherapie – goed aan te slaan en binnen enkele maanden was ze volledig klachtenvrij. Door een gerichte opleiding tot vitaliteitscoach en dankzij haar ervaring is ze in staat lichte SOLK-gevallen te behandelen. Zwaardere gevallen en cliënten met andere klachten verwijst ze door.

Daarnaast heeft Monique haar ervaringen ingezet bij de uitwerking van de nieuwe Zorgstandaard SOLK, zowel in de landelijke werkgroep als in de meeleesgroep. Ze is actief in het SOLK-netwerk waar ze regelmatig lezingen verzorgt voor medici, hulpverleners en beleidsmakers. Haar ervaringen als SOLK-patiënt zijn opgetekend in het boek Alle therapeuten gehad (uitgeverij SWP).

Monique werkt zowel individueel als met groepen. Haar insteek is daarbij pragmatisch en toekomstgericht. Monique heeft het vermogen om snel het vertrouwen van de cliënt te winnen en daarmee snel tot de kern van de zaak te komen. In dit project leidt Monique het patiëntenpanel.

Contact: msturre[at]xs4all.nl

Persoonlijke pagina: www.interimonique.nl