Judith Rosmalen

Prof. dr. Judith Rosmalen (projectleider)

Dit project staat onder leiding van Judith Rosmalen. Zij is als hoogleraar werkzaam binnen de afdelingen Psychiatrie en Interne geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Judith studeerde medische biologie aan de Universiteit Utrecht, en psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar promotie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam betrof interacties tussen het hormoonsysteem en het immuunsysteem bij het ontstaan van diabetes. Judith Rosmalen is geregistreerd als SMBWO immunoloog (de Stichting voor opleiding tot Medisch-Biologisch Wetenschappelijk Onderzoeker) en epidemioloog B. Haar huidige multidisciplinaire onderzoek richt zich wisselwerkingen tussen biomedische en psychosociale aspecten van gezondheidsproblemen. Haar speciale interesse gaat hierbij uit naar somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK).

Naast de algehele leiding van dit project zal zij zich vooral bezighouden met de epidemiologische studies op basis van LifeLines en de data van de TransHIS huisartsenregistraties. Hiermee hopen we de vraag te beantwoorden wat de invloed van sekse en gender is op het ervaren van klachten, het hulpzoeken hiervoor, en de beslissingen die de huisarts neemt over vervolgstappen.

Contact: j.g.m.rosmalen[at]umcg.nl

Persoonlijke pagina: https://www.rug.nl/staff/j.g.m.rosmalen/