Enny Das

Prof. dr. Enny Das

Enny Das is als hoogleraar Communicatie en Beïnvloeding verbonden aan het Centre for Language Studies van de Radboud Universiteit. Haar onderzoek en onderwijs zijn in het bijzonder gericht op het communiceren over gezondheid.

Enny studeerde sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, en promoveerde aan de Universiteit Utrecht (2001) op onderzoek naar defensieve reacties op fear appeals, d.w.z. voorlichtingsboodschappen die tot doel hebben om doelgroepen te overtuigen door ze angst aan te jagen. Haar huidige projecten bevinden zich op het snijvlak van het communicatie- en medische domein. De projecten delen een kwantitatief perspectief op communicatievraagstukken, gericht op vragen als ‘kan taal werken als placebo?’, ‘wat verraadt taal over de verwachtingen en identiteit van een persoon?’ en ‘(hoe) kan een computationele benadering de medische zorg verbeteren?

Binnen het huidige project zal Enny zich met name richten op de analyse van sekse en/of genderverschillen in arts- patiëntgesprekken, en de effecten van deze verschillen op de ervaring en gezondheid van de patiënt. Zo kunnen we nagaan of de communicatie tussen arts en patiënt verbeterd kan worden. De bevindingen verwerken we in concrete richtlijnen.

Contact: h.das[at]let.ru.nl

Persoonlijke pagina: http://www.ru.nl/personen/das-h/