BLOGG 11 (Bezonnen Lezingen Over Gender & Gezondheid)

Recept voor een interessante en gezellige dag op DRONGO, met de ONZE TAAL @ DRONGO Wetenschapsprijs als dessert

 

Ingrediënten:
– 3 enthousiaste onderzoekers
– 3 zwarte T-shirts met het logo van het onderzoeksproject
– 82 genderneutrale versierde koekjes in de vorm van een vis
– 3 rauwe transcripten van een deel van een arts-patiëntgesprek
– 60 boekjes, gesneden in stukjes van de 3 transcripten, bijbehorende vragenlijsten en een vragenlijst over de sekse en gender van de participant
– 3 lunchpakketjes van de organisatie
– 4 of meer koppen koffie of thee
– 2 laptops, gemarineerd met de gender prediction tool van Textgain
– 60 geïnteresseerde bezoekers die mee willen doen aan het onderzoek

Overige benodigdheden: Een labruimte op het DRONGO festivalterrein op de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen, op vrijdag 9 november 2018

Bereidingstijd: ca. 3 weken voorbereiding en op de dag zelf ca. 7 uur op hoog vuur laten pruttelen
Moeilijkheidsgraad: hoofdgerecht = eenvoudig, dessert = uitdaging

Bereidingswijze hoofdgerecht: Bak de avond van tevoren 82 koekjes in de vorm van een vis en versier de koekjes met marsepein en chocoladesaus. Kleed op de ochtend van DRONGO de drie enthousiaste onderzoekers aan met een zwart T-shirt met het logo van het onderzoeksproject. Dit gezellige logo is een gendersensitieve doktersvis; ongetwijfeld een aandachtstrekker!

Zorg dat de 60 geprinte boekjes en de 2 gemarineerde laptops klaarliggen voor de 60 geïnteresseerde bezoekers die mee willen doen aan het onderzoek. Laat het geheel even pruttelen op middelhoog vuur. Voeg na een uur een kop koffie of thee toe zodat de 3 onderzoekers energiek en warm blijven; herhaal dit ieder uur.

Geef iedere geïnteresseerde bezoekers die mee wil doen aan het onderzoek een koekje én een boekje met transcripten en vragenlijsten en plaats de bezoeker in de labruimte op het festivalterrein. Voeg na een uur of drie een lunchpakketje toe aan de drie enthousiaste onderzoekers, zodat ze overeind blijven staan. Zet het vuur wat hoger, maar laat het geheel niet koken.

Voeg naar smaak wat interessante discussies en uitdagende vragen toe. Blijf de geïnteresseerde bezoekers koekjes en boekjes aanbieden en vergeet niet af en toe koffie en thee toe te voegen. Zodra de koekjes en boekjes op zijn is alles gaar. Zet het vuur uit.

Bereidingswijze dessert: Volg de ingrediëntenlijst en bereidingswijze voor het hoofdgerecht, maar voeg een extra glimlach toe voor het beste resultaat. Mocht je een potje met juryleden van Onze Taal in de keuken hebben staan, schroom dan niet deze te mengen met de geïnteresseerde bezoekers die mee willen doen aan het onderzoek.

Voeg een duidelijke uitleg toe over de inhoud, actualiteit en relevantie van het onderzoeksproject om het geheel interessant en prikkelend te maken.

Als zowel hoofdgerecht als dessert gelukt zijn, wees dan niet bang voor complimentjes en wetenschapsprijzen. Geniet ervan!

Ilona