Alphense Revuewafeltjes

Op dinsdag 28 januari 2020 vond de zevende bijeenkomst plaats van onze projectgroep. We zijn inmiddels op de helft van het project; de tijd vliegt voorbij! Aranka nam twee dozen vol lekkere Alphense Revuewafeltjes mee als traditioneel streekgerecht, jamjam!

Update Nijmegen

Ilona heeft inmiddels twee papers zo goed als af en is bezig met de opzet van haar derde studie: een inhoudsanalyse van het voorkomen en de functies van ondersteunende spraakoverlap en onderbrekingen in gesprekken tussen huisarts en patiënten. Tijdens het congres OCHER (Oslo Communication in Healthcare Education and Research) in Oslo presenteerde Ilona haar ideeën voor deze studie, waarna ze veel goede en bruikbare feedback kreeg van experts op het gebied van gezondheidscommunicatie.

Naast haar onderzoek is Ilona bezig met de organisatie van de Anéla-VIOT Juniorendag die dit jaar op 8 april op de Rijksuniversiteit Groningen wordt gehouden, en geeft ze samen met Enny de interfacultaire cursus Praktijkgestuurde Communicatieve Innovaties aan studenten Communicatie en studenten Geneeskunde.

Update Groningen

In Groningen is Aranka momenteel met meerdere projecten bezig. Ze analyseert de antwoorden die zijn gegeven op enquêtes uitgezet door onder andere Rutgers en het COC, waarin gevraagd werd naar de ervaring van mensen met hun huisarts. Op basis van de uitkomsten van de analyse zal een interviewschema worden samengesteld. Met dit interviewschema kunnen we mensen met diverse genderidentiteiten vragen naar hun ervaring bij de huisarts, wanneer zij daar met veelvoorkomende lichamelijke klachten komen.

Daarnaast werkt Aranka aan een analyse waarmee het beloop van veelvoorkomende lichamelijk klachten bekeken kan worden. Samen met student Daan is ze tevens bezig met een onderzoek naar het (verschillend) handelen van huisartsen bij vrouwelijke en mannelijke patiënten met veelvoorkomende lichamelijke klachten. Daan presenteerde tijdens de bijeenkomst de eerste bevindingen van dit project.

Aranka en Ilona organiseerden op 3 februari samen een bijeenkomst voor Young NVG&G, het netwerk waarin jonge onderzoekers op het gebied van Gender&Gezondheid elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. In juni zijn Aranka en Ilona tevens uitgenodigd voor een bijeenkomst van de NVG&G (de senior onderzoekers op het gebied van Gender&Gezondheid in Nederland), waar zij een presentatie zullen geven over ons mooie multidisciplinaire project.

Aantal aanwezigen: 9

Aantal nieuwe actiepunten: 4

Eindcijfer voor de Alphense Revuewafeltjes: M = 7.7, SD = 0.6.

“Revuewafeltjes; wat een schitterende naam! Het roept een waaier op aan oude variété-acts en ander entertainment. Ook het feit dat je zelf een bakje mee moet nemen als je de koeken wilt kopen is een pluspunt en past goed bij de groene tijdgeest. De eerste indruk: een verwarrende koek, waarbij het lijkt alsof de binnenkant per ongeluk aan de buitenkant terecht is gekomen. Je denkt dat de bakker een vergissing heeft gemaakt, maar zo horen ze dus te zijn. De wafeltjes hadden gerust groter mogen zijn; nu moeten we er minstens 2 proeven 😉 Wat betreft mondgevoel en smaak: bros gaat goed samen met stroop, en het smaakt naar meer!”